Amerika EB 5 Yatırımcı Vizesi ve Vatandaşlık Programı


EB 5 YATIRIMCI VİZESİ İLE AMERİKA VATANDAŞLIĞINA ADIM ATIN

Amerika EB 5 yatırımcı programı vizesi sayesinde $800.000 değerinde bir yatırım yaparak Green Kart alabilir, kendiniz ve aileniz için Amerika’da  ayrıcalıklı bir gelecek inşa edebilir, 5 yıl sonunda dünyanın en değerli pasaportlarından birine sahip olabilirsiniz.

1992 yılında başlayan EB5 yatırımcı vizesi ile her yıl 10,000 kişiye green kart verilmektedir. Uluslararası yatırım yoluyla vatandaşlık programları arasında en uzun geçmişe sahip olan EB-5 yatırımcı programına başvuru yapmak için Amerika’da devlet tarafından onaylanan bir projeye en az $800,000 tutarında yatırım yapmak gerekmektedir. Bu yatırım karşılığında başvuru sahibi ve ailesi öncelikle 2 yıllık geçici, sonrasında ise kalıcı green kart sahibi olmaya hak kazanırlar. Yapılan yatırım kalıcı green kartların çıkması sonrasında geri alınmaktadır.

Amerika EB5 Yatırımcı vizesi başvuru şartları

  • Başvuru sahibinin temiz bir ekonomik ve adli sicil sahip olması.
  • Başvuru sahibinin yıllık en az $200,000 gelire sahip olması. Başvuru sahibi ve eşi olarak birlikte değerlendirildiğinde bu tutar €300,000’a çıkmaktadır.
  • Aile olarak en az $1,000,000 tutarında varlığa sahip olunması. Gayrimenkul, nakit, şirket hisseleri ve taşıt araçları varlık içinde sayılmaktadır.
  • Amerika’ya yapılacak olan $800,000 tutarındaki yatırımın kaynağının resmi kayıtlarla açıklanabilmesi.
  • Amerika Göçmenlik Birimi olan USCIS tarafından onaylı bir projeye €800,000 tutarında bir yatırım yapılması. Yapılan yatırım ortalama 5-7 yıl sonunda geri alınmaktadır.

Yukarıdaki şartları karşılandığı takdirde Amerika EB5 yatırımcı vizesine başvuru yapılabilmektedir. Yeni Bir Hayat proje seçimi, $800,000 yatırım kaynağının analizi, başvuru dosyanızın hazırlanması ve başvurunuzun Amerika’da USCIS’a yapılmasını da kapsayan son derece detaylı bir hizmet paketi sunmaktadır.

Amerika EB5 Yatırımcı vizesi ile green card nasıl alınır

Zaman Aralığı: : 24-48 ay
Vizesiz Seyahat Edilebilen Yerler: Dünya çapında 165’den fazla ülkeye vizesiz seyahat
Yatırım Türü: Hükümet Onaylı Projeye Yatırım
Yatırım Maliyeti ve Koşulları: $800,000

AMERİKA EB 5 YATIRIMCI VİZESİ VE VATANDAŞLIK PROGRAMI

EB5 programı kapsamında Amerika’da yatırım yapılacak projenin seçimi gerek kalıcı green kartlarınızın onaylanması, gerekse yapılan yatırımın geri dönüşü açısından son derece önemlidir.

EB5 Yatırımcı Programı İstihdam Şartı

EB5 yatırımcı programına başvurunuz onaylandığında ilk aşama da 2 yıllık geçici green kart verilmektedir. Bu süre içerisinde seçilen projenin sizin yatırımınız karşılığında en az 10 kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak istihdam etmesi koşulu bulunmaktadır. Yapılan istihdam ekonometrik bir modelle hesaplanmakta olup, 2 yıllık süre bitiminde eğer istihdam şartı sağlanmışsa kalıcı green kart başvurunuz onaylanmaktadır.

Seçilen projenin bu süre içinde aksaması, istihdam rakamlarının sağlanamaması durumunda proje kapsamında yatırım yapan kişilerin kalıcı green kart başvuru onaylanmamakta ve Amerika EB5 süreçleri olumsuz olarak sona ermektedir. Bu nedenle doğru projenin seçilerek EB5 yatırımcı vizesi başvurusu yapmak son derece önem arzetmektedir.

Amerika EB5 Proje Seçimi

Yapılan yatırımın geri dönüşü, Amerika’da hayata geçirilen projenin başarılı olmasına bağlıdır. EB 5 projeleri otel, iş merkezi ve rezidans projelerinin yanı sıra yüzde 100 devlet altyapısına yatırım imkanı sağlayan ve yatırımı eyalet garantisi içinde değerlendiren eyalet altyapı projeleri de olabilmektedir.

Yeni Bir Hayat olarak EB-5 yatırımcı vizesinin en önemli aşaması olan proje seçiminde, sadece başarısını kanıtlamış ve güvenilir Bölgesel Yatırım Merkezleri’yle çalışıyor; hem Yatırım Merkezi’nin, hem de projenin gerekli denetim süreçlerinden geçmiş olmasına özen gösteriyoruz. Fizibilite çalışması titizlikle yapılmış, doğru kaynaklardan finanse edilen, EB5 yatırımcılarını ön planda tutan ve deneyimli firmalar tarafından gerçekleştirilen projelerin Türkiye temsilciliğini alıyoruz. Sizlere sunduğumuz projelerin hepsi EB 5 yatırımcı programı için ABD Hükümeti tarafından belirlenen kriterlere tamamen uygun tasarlanmış projeler olup, daha önce benzer EB 5 projelerini üstlenmiş ve gerekli ön çalışmasını tamamladığımız merkezler tarafından hazırlanmış projelerdir.

Aileniz ile Birlikte Özgürlüğü Yaşayın

  • Eşiniz ve 21 yaşın altındaki çocuklarınızla birlikte başvuru yapabilirsiniz
  • ABD içinde herhangi bir yerde ikamet etme özgürlüğü
  • Eğitim ve iş piyasasına erişim

Aileniz İçin Güvenli Bir Geleceğe Yatırım

  • Amerika’da çalışmak veya iş kurmak zorunluluğu bulunmamaktadır
  • Hiçbir “bağış” söz konusu değil, sadece geri iadeli yatırım yapılarak EB5 başvuru gerçekleştirilir
  • Geçici green kartlarınız sonrasında kalıcı green kart sahibi olarak Amerikan vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Vizesiz Seyahatin Tadını Çıkarın

  • 165 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.
  • Amerika Birleşik Devletleri içinde seyahat özgürlüğü.
  • Avrupa Birliği Bölgesi ile vizesiz seyahat.

Vergisel ve Finansal Avantajlar

  • Amerika’da çalışmak veya iş kurmak zorunluluğu bulunmamaktadır
  • ABD gayrimenkulüne yatırım yapma, bir işletme açma veya kariyer hedeflerinizi yerine getirme imkanı.
  • Güvenli bir çevreye yatırım yapma fırsatı.
  • Uluslararası kazanç vergisi geçerlidir, ancak belirli istisnaları bulunmaktadır.

AMERİKA EB5 YATIRIMCI VİZESİ NASIL ALINIR?

Amerika’da yatırım yapılacak EB5 proje merkezi seçimi sonra başvuru dosyanız hazırlanır. Bu aşama da para kaynağı çalışmasının titizlikle yapılması gerek başvurunuzun değerlendirme sürecinin gecikmemesi, gerekse red edilmemesi açısından son derece önemlidir. EB5 projesine aktarılacak olan $800,00 tutarında yatırım bedelinin ne şekilde kazanıldığı ve bankacılık sistemi içindeki hareketlerinin doğru şekilde belgelenmesini kapsayan para kaynağı çalışması kapsamında İstanbul ofisimizde gerçekleştirilir. Türk iş yaşamı ve finansal sistemine aşina bir ekip tarafında bu çalışmanın yapılması başvurunuzun onaylanmasındaki en önemli etkenlerden birisidir.

EB5 Yatırımcı Vizesi Başvurusu

Başvuru dosyanızın hazırlanmasını takiben seçilen proje merkezine $800,000’luk yatırımın aktarılması gerekmektedir. Bu aktarım sonrasında başvuru dosyanız EB5 başvurularını değerlendiren göçmenlik birimi USCIS’a sunulur. Değerlendirme süresi 24 aydan 48 aya kadar sürebilmektedir. Başvuru dosyanız hakkında USCIS yetkililerinin herhangi bir sorusu veya ek belge talebi varsa bu aşama da bunlar cevaplanabilmektedir.

EB5 Başvurusu Onayı ve Geçici Green Kart Süreci

Yapılan EB5 başvurunuzun ön onayı sonrasında dosyanız USCIS’dan Ankara’daki Amerikan Elçiliği vize birimine gönderilir. Burada gerçekleşen görüşme sonrasında göçmenlik vizelerinin onaylaması ile Amerika’ya seyahatiniz ve orada 2 yıllık geçici green kartlarınızın teslimi gerçekleşir. Bu 2 yıllık süre içinde EB5 projesinin faal olması ve gerekli istihdam koşullarını yaratması EB5 sürecinizin devamı açısından çok önemlidir.

EB5 Proje İstihdamı ve Kalıcı Green Kart Başvurusu

2 yıllık geçici green kart sürenizin sonunda seçilen EB5 yatırım projesinin 10 kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak istihdam ettiği belgelenerek kalıcı green kart  başvurunuz  yapılır. Başvurunuzun onaylanması ile kalıcı green kartlarınızın alarak EB5 başvuru sürecinizi tamamlamış olursunuz. Bu aşamadan sonra yaptığınız yatırımın geri iadesi gerçekleştirilir.

Amerikan Vatandaşlığı Başvurusu

İlk geçici green kartınız aldıktan sonra geçen 5 yıllık dönemin en az 2.5 yılını Amerika’da geçirdiğiniz takdirde Amerikan vatandaşlığına başvuru yapabilme hakkına sahip olursunuz.

Amerika EB5 Yatırımcı vizesi ile green card nasıl alınır

1-2. Aylar

Yeni Bir Hayat Hizmet sözleşmesi imzalandıktan sonra başvurunuz hazırlanmaya başlanır.

EB5 yatırım projesi seçimi gerçekleştirilir

Yatırım kaynağını ispatlayan belgeler ile birlikte I-526 başvuru dosyanız hazırlanarak, yatırım tutarı proje merkezine aktarılır

I-526 için başvurunuz USCIS’a sunulur

24-48. Aylar

EB5 başvurunuz USCIS tarafından onaylandıktan sonra dosyanız Ankara’daki Amerikan elçiliğine gönderilir.

Elçilik yetkilileri ile yapılan görüşme sonrasında göçmenlik vizeler hazırlanır.

Amerika’ya seyahatiniz sonrasında 2 yıllık geçici green kartlarınızı teslim edilir.

4-6 Yıl

EB5 projenizin gerekli istihdam koşullarını sağladığının belgeleri ile birlikte kalıcı green kart (I-829) başvurunuz yapılır.

9-12 ay civarında bir değerlendirme sonrasında kalıcı green kartlarınız teslim edilir.

6. Yıl

Kalıcı green kartlarınızı aldıktan sonra yatırımızın geri iadesi EB5 proje merkezi tarafından gerçekleştirilir.

Geçici green kartlarınızı aldıktan sonra geçen 5 yıllık dönemin 2.5 yılını Amerika’da geçirdiyseniz Amerikan vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Bu aşamada vatandaşlığa başvurmanız için son 3 ayda ABD’de yaşıyor olmanız gerekmektedir.

RESMİ SÜREÇLER HAKKINDA SORULARINIZ MI VAR? UZMANLARIMIZA SORUN

ABD EB5 YATIRIMCI VİZESİ PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

EB5 yatırımcı vizesi programı kapsamında, istihdam yaratacak hükümet onaylı bir projeye $800.000 yatırım yaparak başvuru yapabilir ve green kart sahibi olabilirsiniz.
EB-5 başvuru dosyasının onaylanması ve geçici green kartlarınızın çıkması ortalama 24-48 arasında sürmektedir. USCIS’ın yoğunluğuna göre bu süre azalabilmekte veya artabilmektedir.
EB5 yatırımcı vizesi ile green kart almak ve Amerikan vatandaşı olabilmek için $800,000 tutarında bir yatırım yapmak gerekmektedir.
1993 yılında başlayan EB5 göçmenlik programı ile Amerika’da belirlenen proje merkezlerine $800,000 yatırım yaparak ekonomiye katkı sağlayan yatırımcılara ve ailelerine green kart verilmesini sağlayan uygulamaya EB5 göçmenlik programı denilmektedir.
EB5 yatırımcı programı kapsamında yeşil kart başvurusu yapmanın maliyeti $900,000’dır.
I-526 dilekçesi, EB5 projesine $800.000 yatırım yapılarak EB5 başvurusu yapılması için doldurulmaktadır.Geçici green kart başvuru süreci I-526 olarak adlandırılır.
Yeşil kartın alındığı tarihten itibaren beş yıllık bir oturum sürecinden sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu sürenin en az yarısında ikamet edilmişse, ABD vatandaşlığı ve pasaportu için hak kazanırsınız.
Hayır, ABD’de bir emlak satın alarak yeşil kart alamıyorsunuz. ABD’de bir ev ya da başka bir mülkünüz olması size vize ya da yeşil kart avantajı sağlamaz. Yeşil kart başvurusu için tek yatırım seçeneği EB-5 yatırım vizesi programıdır.

AMERİKA PASAPORTU İLE VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

  • Arnavutluk
  • Andorra
  • Angora
  • Antigua & Barbuda
  • Arjantin
  • Ermenistan
  • Avustralya
  • Avusturya
  • Azerbeycan
  • Bahamalar
  • Bahreyn
  • Bangladeş
  • Barbados
  • Belarus
  • Belçika
  • Belize
  • Bosna Hersek
  • Benin
  • Bolivya
  • Botsvana
  • Brezilya
  • Brunei
  • Bulgaristan
  • Burkina Faso
  • Kamboçya
  • Kanada
  • Cape Verde
  • Şili
  • Kolombiya
  • Komorlar
  • Kosta Rika
  • Hırvatistan
  • Küba
  • Kıbrıs
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Cibuti
  • Dominika
  • Ekvador
  • Mısır
  • El Salvador
  • Estonya
  • Etiyopya
  • Almanya
  • Fiji
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Makedonya
  • Gabon
  • Gambiya
  • Gürcistan
  • Granada
  • Yunanistan
  • Grenada
  • Guatemala
  • Haiti
  • Honduras
  • Macaristan
  • İzlanda
  • Hindistan
  • Endonezya
  • İran
  • İrlanda
  • İsrail
  • İtalya
  • Jamaika
  • Japonya
  • Ürdün
  • Kazakistan
  • Kenya
  • Kiribati
  • Kuveyt
  • Kırgızistan
  • Laos
  • Letonya
  • Lübnan
  • Lesotho
  • Lihtenştayn
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Makedonya
  • Malawi
  • Malezya
  • Maldivler
  • Marşal Adaları
  • Moritanya
  • Mauritius
  • Meksika
  • Mikronezya
  • Moldova
  • Monako
  • Karadağ
  • Fas
  • Mozambik
  • Myanmar
  • Hollanda
  • Yeni Zelanda
  • Nikaragua
  • Norveç
  • Umman
  • Palau
  • Panama
  • Papua Yeni Gine
  • Paraguay
  • Peru
  • Philipines
  • Polonya
  • Portekiz
  • Katar
  • Güney Kore
  • Romanya
  • Ruanda
  • St. Kitts & Nevis
  • Lucia
  • St. Vincent
  • Samoa
  • San Marino
  • Sao Tome
  • Senegal
  • Sırbistan
  • Seyşeller
  • Singapur
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Solomon Adaları
  • Somali
  • Güney Afrika
  • İspanya
  • Sri Lanka
  • Svaziland
  • İsveç
  • İsviçre
  • Tacikistan
  • Tayland
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad & Tobago
  • Tunus
  • Türkiye
  • Tuvalu
  • Uganda
  • Ukrayna
  • Arap Emirlikleri
  • Birleşik Krallık
  • ABD
  • Uruguay
  • Vanuatu
  • Vatikan
  • Venezuela
  • Zambiya
  • Zimbabve